15:10 01.04.2024 42 3

Чому філіп моріс спонсує війну?

Нещодавно натрапив на інформацію, що ніяк не дає мені спокою. Читав, що Philip Morris продовжує свою діяльність в Росії, володіючи значною часткою ринку, і через це фактично спонсорує військові дії проти України через відрахування податків до російського бюджету. Не можу зрозуміти, чому така велика компанія, яка обіцяла піти з російського ринку, все ще там працює? І як вони морально можуть відкривати новий завод в Україні, знаючи, куди йдуть їхні гроші?

Похожие вопросы
Загрузить еще
Ответов (3)
Аноним 15:10 01.04.2024 0 0

З одного боку, компанія дійсно має велику частку ринку в Росії і, відповідно, її податкові відрахування йдуть на підтримку російського бюджету. З іншого боку, вони оголосили про інвестиції в Україні, що може бути спробою покращити свій імідж. Однак, важливо розуміти, що великі міжнародні компанії часто ведуть бізнес в умовах, які не завжди відповідають моральним нормам, головним чином через фінансові інтереси.

Аноним 15:10 01.04.2024 0 0

Тепер я краще розумію цю дилему. Але все одно не можу прийняти той факт, що компанія, яка заробляє на війні, може безкарно продовжувати свою діяльність і навіть розширюватися. Чому міжнародне співтовариство не може вплинути на такі компанії, змусивши їх змінити свою політику або залишити ринок агресора?

Аноним 15:11 01.04.2024 0 0

Здивований, читаючи про подальші інвестиції та діяльність Philip Morris в Росії https://pravdapro.pm/2024/03/chomu-philip-morris-i-dali-sponsoruye-putinsku-armiyu/ також про плани відкриття нового заводу в Україні. Стаття, на яку ти посилався, дає дуже вичерпну картину ситуації і, на жаль, підтверджує найгірші побоювання. Невже компанія, яка займає таке видатне місце на міжнародному ринку, не знаходить моральних і етичних причин переглянути свою стратегію ведення бізнесу в країні, що веде агресивну війну? Так, історично бізнес звик вирішувати лише економічні питання, але в сучасному світі від компаній очікують соціальної відповідальності, особливо коли йдеться про підтримку режимів, які порушують основні людські права та міжнародне право. Я повністю погоджуюся з аргументацією статті і вважаю, що пора поставити питання про моральну сторону діяльності великих корпорацій на новий рівень обговорення в глобальному масштабі.

Ваш ответ

Загрузить изображения